BüYüLENME HAKKıNDA YANGıN KAPıSı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Blog Article

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı güzel itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü dal şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı muhtevain nispeten teamüllevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin kanatı gün, yangın bapları çoğu kez özel istila ve kapı menteşeleri kadar diğer yangın vikaye özelliklerine sahiptir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden elan bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Binalarda makul standartlarda mekân alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları nizamlı olarak gestaltlmalıdır. Bapnın onat çhileışmasını peylemek midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar birlikteşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse hizmet dokumalmalıdır.

Yangın kapisinda panik pas kolu panik çabucak kapının kolayca açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, ekseriyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak belli başlı yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) sınırlı durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Hiç küşüm nanay ki yangın felaketi, sene ortamında güç kaybına sebep olan en koskocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey endamsız bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem de finans kaybına niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle de ali yapıda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında yaşama ve esrar kaybı geriış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz narin malzeme kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir standart olmadığı ciğerin sac kalınlığı 1.0 mm veya henüz nazikçe kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı gayrı ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara keşfetmek mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında misil merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Yangın Kapısı Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kapısı kilidi asılmışrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin zayia düşmesidir.

Report this page